Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Birsalmasajt brandys mákhabbal

Birsalmasajt brandys mákhabbal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg darált mák
  • 3 evőkanál méz
  • 3 cl brandy
  • 1 rúd fahéj
  • 2,5 dl tej
  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg birsalmasajt
  • 4 teáskanál Dr. Oetker tortadara (barna)

a díszítéshez

  • menta

Elkészítése:

A darált mákot a mézzel, a brandyvel és az egész fahéjjal a tejbe szórjuk, felforraljuk. Addig főzzük, amíg krémes állagú lesz, majd kihűtjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. A birsalmasajtot nagyobb kockákra vágjuk, a tetejüket megszórjuk Dr. Oetker tortadarával, és a habot a tetejére formázzuk. Elkészíthetjük tejszínhabbal is. Ebben az esetben a mákhabot a felvert tejszínhabba keverjük, és úgy formázzuk ki. A tálaláshoz fagylaltkanalat használtunk, mely nemcsak desszertek, de köretek formázásakor is kiváló eszköz. Nők Lapja Café/Nők Lapja

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!