Birsalmasajt brandys mákhabbal
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg darált mák
- 3 evőkanál méz
- 3 cl brandy
- 1 rúd fahéj
- 2,5 dl tej
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg birsalmasajt
- 4 teáskanál Dr. Oetker tortadara (barna)
a díszítéshez
- menta
Elkészítése:
A darált mákot a mézzel, a brandyvel és az egész fahéjjal a tejbe szórjuk, felforraljuk. Addig főzzük, amíg krémes állagú lesz, majd kihűtjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. A birsalmasajtot nagyobb kockákra vágjuk, a tetejüket megszórjuk Dr. Oetker tortadarával, és a habot a tetejére formázzuk. Elkészíthetjük tejszínhabbal is. Ebben az esetben a mákhabot a felvert tejszínhabba keverjük, és úgy formázzuk ki. A tálaláshoz fagylaltkanalat használtunk, mely nemcsak desszertek, de köretek formázásakor is kiváló eszköz. Nők Lapja Café/Nők Lapja
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: