Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Túrófelfújt málnaöntettel

Túrófelfújt málnaöntettel

Hozzávalók:

  •          20 dkg túró
  •          4 db tojás (mélyalmos, extra sárga, L méret)
  •          14 dkg kristálycukor
  •          4 dkg vaníliás cukor
  •          csipet étkezési só
  •          1 db citrom
  •          5 dkg vaj
  •          2 dl tejföl
  •          1 ek. porcukor
  •          20 dkg gyorsfagyasztott málna
  •          1 kk. rumaroma
  •          Balaton melléki Muskotály félédes fehérbor

Elkészítése:

A túrót áttörjük, simára keverjük a tojássárgájával, 8 dkg kristálycukorral, vaníliás cukorral, sóval, a kemény habbá vert tojásfehérjével, a citrom levével és reszelt héjával.

A masszát kivajazott formába töltjük, majd 130oC-os sütőben 35-40 perc alatt elkészítjük. Tejföllel, valamint kevés porcukorral tálaljuk.

A málnát a 6 dkg kristálycukorral botmixer segítségével krémmé törjük, majd kevés rumaromával ízesítjük. Külön kínáljuk a felfújthoz.

Balaton melléki Muskotály félédes fehérbor illik hozzá

www.lidl.hu

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!