Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szederparfé

Szederparfé

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 25 dkg fekete szeder
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 dl Sherry brandy
  • csipetnyi só

Elkészítése:

A szedret turmixoljuk, majd szitán átnyomjuk. A gyümölcsvelőt, visszaöntve a turmixba, összekeverjük a frissen reszelt citromhéjjal, a citromlével, a porcukorral, a likőrrel és a sóval. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a likőrös gyümölcsöt. Apró, fóliával kibélelt formákba tesszük a parfémasszát, és befedve, a mélyhűtőben kifagyasztjuk. Tálaláskor a formákból desszertes tálkákra borítjuk, és gyümölccsel, tejszínhabbal, vaníliamártással stb. tetszés szerint feldíszítjük.

Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!