Szederparfé
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 25 dkg fekete szeder
- fél citrom leve és reszelt héja
- 15 dkg porcukor
- 0,5 dl Sherry brandy
- csipetnyi só
Elkészítése:
A szedret turmixoljuk, majd szitán átnyomjuk. A gyümölcsvelőt, visszaöntve a turmixba, összekeverjük a frissen reszelt citromhéjjal, a citromlével, a porcukorral, a likőrrel és a sóval. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a likőrös gyümölcsöt. Apró, fóliával kibélelt formákba tesszük a parfémasszát, és befedve, a mélyhűtőben kifagyasztjuk. Tálaláskor a formákból desszertes tálkákra borítjuk, és gyümölccsel, tejszínhabbal, vaníliamártással stb. tetszés szerint feldíszítjük.
Előkészítési ideje: kb. 20 perc.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: