Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rizs tejszínhabbal 1914

Rizs tejszínhabbal

Hozzávalók:

  • ¾ liter tej
  • 14 dkg rizs
  • ½ liter tejszín
  • 14 dkg cukor
  • 4 lap zselatin
  • cukorgyümölcs,* vagy sűrű vanília likőr, vagy valamilyen gyümölcs nedve, legjobb eper vagy málna lé

Elkészítése:

Háromnegyed liter tejben megfőzünk 14 dkg rizst puhára és jó sűrűre, és teljesen ki hagyjuk hűlni, 1/2 liter tejszint fölverünk, és a rizshez keverünk 14 dkg cukor és 4 lap feloldott zselatinnal együtt, mindent jól elvegyítve. Üveg tálba teszünk belőle, azután összevágott cukorgyümölcsöt rakunk rá, megint a rizsből, gyümölcsből és fölül rizst téve jégre tesszük. Cukor gyümölcs nélkül is lehet készíteni, akkor azonban sűrű vanília likőrt, vagy valamilyen gyümölcs nedvet adunk hozzá, legjobb eper vagy málna lé. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

*ma a piacon kandírozott gyümölcsként kapom meg.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!