Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rizs-koch 1914

Rizs-koch

Hozzávalók:

  • 7 dl tej
  • ¼ liter rizs (vagy dara)
  • tojásnagyságú vaj
  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 3 tojás kemény habja
  • liszt
  • cukor
  • málna, vagy ribiszke zselé

Elkészítése:

7 dl tejben puhára főzünk 1/4 liter válogatott megmosott rizst és kihűlni hagyjuk. Tojásnagyságú vajat elkavarunk 5 tojássárgájával és 10 dkg cukorral, beletesszük a kihűlt rizst, egy csipetnyi sót és 3 tojás kemény habját. Jól kikent, liszt és cukorral behintett formába töltjük, forró vízzel félig telt edénybe állítjuk és a sütőben 3/4 óra hosszat sütjük. Kibontva málna, vagy ribiszke zselét adunk hozzá. Darából épen így készíthetünk kochot. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!