Rizs-koch
Hozzávalók:
- 7 dl tej
- ¼ liter rizs (vagy dara)
- tojásnagyságú vaj
- 5 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- csipetnyi só
- 3 tojás kemény habja
- liszt
- cukor
- málna, vagy ribiszke zselé
Elkészítése:
7 dl tejben puhára főzünk 1/4 liter válogatott megmosott rizst és kihűlni hagyjuk. Tojásnagyságú vajat elkavarunk 5 tojássárgájával és 10 dkg cukorral, beletesszük a kihűlt rizst, egy csipetnyi sót és 3 tojás kemény habját. Jól kikent, liszt és cukorral behintett formába töltjük, forró vízzel félig telt edénybe állítjuk és a sütőben 3/4 óra hosszat sütjük. Kibontva málna, vagy ribiszke zselét adunk hozzá. Darából épen így készíthetünk kochot. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: