Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pörkölt mandula-kása

Pörkölt mandula-kása

Hozzávalók:

  • ½ font (22,68 dkg) mandula
  • ½ font (22,68 dkg) törött cukor
  • vaj
  • 8 tojás keményre vert habja
  • 8 tojássárgája
  • 8 kanál cukor
  • 1 csésze erős feketekávé

Elkészítése:

Fél font mandulát gorombára törünk, és sütőben megpirítunk. Fél font törött cukrot víz nélkül sárgára pirítunk, és ha egészen elolvadt, hozzákeverjük a mandulát, jól elvegyítve, vajjal megkent lapra, vagy tányérra tesszük, és ha megkeményedett, finomra törjük. 8 tojás keményre vert habjához keverjük, formába töltve 1 óra hosszat gőzben főzzük. A 8 tojássárgáját 8 kanál cukorral elkeverjük, egy csésze erős feketekávét öntünk hozzá, és habverővel felfőzzük. A kiborított kását leöntjük vele, és asztalra adhatjuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!