Pörkölt mandula-kása
Hozzávalók:
- ½ font (22,68 dkg) mandula
- ½ font (22,68 dkg) törött cukor
- vaj
- 8 tojás keményre vert habja
- 8 tojássárgája
- 8 kanál cukor
- 1 csésze erős feketekávé
Elkészítése:
Fél font mandulát gorombára törünk, és sütőben megpirítunk. Fél font törött cukrot víz nélkül sárgára pirítunk, és ha egészen elolvadt, hozzákeverjük a mandulát, jól elvegyítve, vajjal megkent lapra, vagy tányérra tesszük, és ha megkeményedett, finomra törjük. 8 tojás keményre vert habjához keverjük, formába töltve 1 óra hosszat gőzben főzzük. A 8 tojássárgáját 8 kanál cukorral elkeverjük, egy csésze erős feketekávét öntünk hozzá, és habverővel felfőzzük. A kiborított kását leöntjük vele, és asztalra adhatjuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: