Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Málnazselés szaloncukor

Málnazselés szaloncukor

Hozzávalók:

  •          fagyasztott málna
  •          méz
  •          zselatinlap
  •          Szerencsi sárga csoki a bevonáshoz

Elkészítése:

A málnát felengedem, majd kevés mézzel, hogy ne legyen túl édes felforralom. Ezt követően egy szitán átpasszírozom. Zselatinlapokat (arányt félve írok, mert nem mértem ki pontosan: 2 dl mézes málnavelőhöz 3 zselatinlap nagyjából) hideg vízbe áztatom 5 percre. A magokat kidobom, a velőt pedig összekeverem a kinyomkodott zselatinlapokkal, majd ha szükséges a teljes oldódáshoz, óvatosan melegítem. Ha kész, megvárom, míg olyan sűrű lesz, hogy tortadíszítő piszolyból kinyomva nem folyik el. Ha ez sikerült, süőpapírra csíkokat nyomok, kihűtöm. Ha teljesen megszilárdult akkora darabokra vágom, amekkora szaloncukrokat szeretnék (1,5-2 cm), aztán a szaloncukrot egy villára ültetve olvasztott csokiba mártom, sütőpapírra teszem, majd kihűtöm. Ha a hűtőből nem tűnik el, be is csomagolom

A fehér csokival bevont túl édes lett, úgyhogy a továbbiakban a recept szerinti (Szerencsi sárga) csokival dolgozom.

Ízbolygó

Tipp: belemártjuk keményítős porcukorba, hogy ne tapadjanak.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!