Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mák-kása 1914

Mák-kása

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 7 dkg vaníliás cukor
  • 5 dkg darált fehér mandula
  • 7 dkg zsemlye
  • tej
  • 2 dl finomra darált mák
  • 3 tojásfehérje
  • borsodó

Elkészítése:

5 dkg vajat habosra keverünk 4 tojássárgájával és 7 dkg vaníliás cukorral. 5 dkg darált fehér mandulát, 7 dkg tejben áztatott, kifacsart zsemlyét és 2 dl finomra darált mákot keverünk hozzá és utoljára 3 tojásfehérjének a habját. Gőzben főzzük 3/4 órát és borsodóval adjuk asztalra. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Borsodó

Hozzávalók:

  • 2 dl kissé vizezett bor
  • 6 db kockacukor
  • 1-2 egész tojás és 2-3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor

Elkészítése:

2 dl kissé vizezett bort 6 db. kockacukorral fölforralunk; a tojást (1-2 egész tojás és 2-3 tojássárgája) 10 dkg cukorral elkeverve, hozzá öntjük a bort és habverővel folyton verve, tűzön felforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!