Mák-kása
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- 7 dkg vaníliás cukor
- 5 dkg darált fehér mandula
- 7 dkg zsemlye
- tej
- 2 dl finomra darált mák
- 3 tojásfehérje
- borsodó
Elkészítése:
5 dkg vajat habosra keverünk 4 tojássárgájával és 7 dkg vaníliás cukorral. 5 dkg darált fehér mandulát, 7 dkg tejben áztatott, kifacsart zsemlyét és 2 dl finomra darált mákot keverünk hozzá és utoljára 3 tojásfehérjének a habját. Gőzben főzzük 3/4 órát és borsodóval adjuk asztalra. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Borsodó
Hozzávalók:
- 2 dl kissé vizezett bor
- 6 db kockacukor
- 1-2 egész tojás és 2-3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
2 dl kissé vizezett bort 6 db. kockacukorral fölforralunk; a tojást (1-2 egész tojás és 2-3 tojássárgája) 10 dkg cukorral elkeverve, hozzá öntjük a bort és habverővel folyton verve, tűzön felforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: