Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kávéparfé

Kávéparfé

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl feketekávé
  • 4 dl tejszín
  • 3 lap zselatin

Elkészítése:

Nyolc tojássárgáját 25 dkg porcukorral habosra keverünk, beletesszük szokott módon a fehér, olvasztott és átszűrt zselatint, 3 dl nagyon erős finom feketekávét. A keveréket folytonos keverés közben felforraljuk, és ha kihűlt, beletesszük a 8 tojás kemény habját, vagy a 4 dl kemény tejszínhabot. Kikent formába töltve jégre állítjuk. Tejszínhabbal díszítjük.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!