Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kávé kása 1914

Kávé kása

Hozzávalók:

  • 8 dkg vaj
  • 4 kanál liszt
  • 1 csésze erős feketekávé
  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 5 tojássárgája
  • 3 tojás kemény habja
  • tejsodó

Elkészítése:

Felolvasztunk 8 dkg vajat, és hozzá keverünk 4 kanál lisztet. Ha habzik, lassan hozzáöntünk 1 csésze erős feketekávé és 5 dl tejből álló vegyüléket, és ezzel felfőzzük, folytonosan keverve, hogy csomós ne legyen és azután kihűlés végett, félretesszük. 12 dkg cukrot, 1 egész tojást, 5 tojássárgáját egymásután keverünk hozzá és 3 tojás kemény habját. Jól kikent és behintett farmába töltjük és 1 óra hosszat gőzben főzzük. Kibontjuk, és tejsodóval adjuk asztalra. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Tej-sodó

Hozzávalók:

  • 3-4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • csipetnyi liszt
  • kis darab kettévágott vanília
  • 4-5 dl tej

Elkészítése:

3-4 tojássárgáját, 10 dkg cukor, egy csipetnyi liszt és egy kis darab kettévágott vaníliával elkeverünk és azután hozzá öntűnk 4-5 dl jó tejet. Habüstben, vagy tiszta lábosban tűzhelyen habverővel folyton verjük, míg föl nem forrt és azután elvéve a tűzről is még jó ideig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!