Kávé kása
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 4 kanál liszt
- 1 csésze erős feketekávé
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 5 tojássárgája
- 3 tojás kemény habja
- tejsodó
Elkészítése:
Felolvasztunk 8 dkg vajat, és hozzá keverünk 4 kanál lisztet. Ha habzik, lassan hozzáöntünk 1 csésze erős feketekávé és 5 dl tejből álló vegyüléket, és ezzel felfőzzük, folytonosan keverve, hogy csomós ne legyen és azután kihűlés végett, félretesszük. 12 dkg cukrot, 1 egész tojást, 5 tojássárgáját egymásután keverünk hozzá és 3 tojás kemény habját. Jól kikent és behintett farmába töltjük és 1 óra hosszat gőzben főzzük. Kibontjuk, és tejsodóval adjuk asztalra. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Tej-sodó
Hozzávalók:
- 3-4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- csipetnyi liszt
- kis darab kettévágott vanília
- 4-5 dl tej
Elkészítése:
3-4 tojássárgáját, 10 dkg cukor, egy csipetnyi liszt és egy kis darab kettévágott vaníliával elkeverünk és azután hozzá öntűnk 4-5 dl jó tejet. Habüstben, vagy tiszta lábosban tűzhelyen habverővel folyton verjük, míg föl nem forrt és azután elvéve a tűzről is még jó ideig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: