Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kása tojásfehérjéből 1914

Kása tojásfehérjéből

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 28 dkg vaníliás cukor
  • 5 tojás keményre vert habja
  • vaj
  • liszt
  • cukor
  • karamell-, vagy tej-sodó

Elkészítése:

4 tojásfehérjét 28 dkg vaníliás cukorral fél óráig habosra keverünk. 5 tojás keményre vert habját hozzá keverjük, vajjal jól kikent, liszt és cukorral behintett formába töltjük és 1 óra hosszat gőzben főzzük. Kiborítva karamell-, vagy tej-sodót adunk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Karamell-sodó

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 kávéskanál liszt
  • 5 dkg cukor

Elkészítése:

10 dkg cukrot víz nélkül pirítunk, és ha barnul, felöntjük 4 dl forralt tejjel és kavarjuk addig, míg a cukor egészen feloldódott benne. 5 tojássárgáját, kávéskanálnyi liszt és 5 dkg cukorral elkeverünk, hozzáöntjük a tejet és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Tej-sodó

Hozzávalók:

  • 3-4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • csipetnyi liszt
  • kis darab kettévágott vanília
  • 4-5 dl tej

Elkészítése:

3-4 tojássárgáját, 10 dkg cukor, egy csipetnyi liszt és egy kis darab kettévágott vaníliával elkeverünk és azután hozzá öntűnk 4-5 dl jó tejet. Habüstben, vagy tiszta lábosban tűzhelyen habverővel folyton verjük, míg föl nem forrt és azután elvéve a tűzről is még jó ideig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!