Kása tojásfehérjéből
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 28 dkg vaníliás cukor
- 5 tojás keményre vert habja
- vaj
- liszt
- cukor
- karamell-, vagy tej-sodó
Elkészítése:
4 tojásfehérjét 28 dkg vaníliás cukorral fél óráig habosra keverünk. 5 tojás keményre vert habját hozzá keverjük, vajjal jól kikent, liszt és cukorral behintett formába töltjük és 1 óra hosszat gőzben főzzük. Kiborítva karamell-, vagy tej-sodót adunk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Karamell-sodó
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 4 dl tej
- 5 tojássárgája
- 1 kávéskanál liszt
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
10 dkg cukrot víz nélkül pirítunk, és ha barnul, felöntjük 4 dl forralt tejjel és kavarjuk addig, míg a cukor egészen feloldódott benne. 5 tojássárgáját, kávéskanálnyi liszt és 5 dkg cukorral elkeverünk, hozzáöntjük a tejet és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Tej-sodó
Hozzávalók:
- 3-4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- csipetnyi liszt
- kis darab kettévágott vanília
- 4-5 dl tej
Elkészítése:
3-4 tojássárgáját, 10 dkg cukor, egy csipetnyi liszt és egy kis darab kettévágott vaníliával elkeverünk és azután hozzá öntűnk 4-5 dl jó tejet. Habüstben, vagy tiszta lábosban tűzhelyen habverővel folyton verjük, míg föl nem forrt és azután elvéve a tűzről is még jó ideig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: