Karamellás szaloncukor

Karamellás szaloncukor

Hozzávalók 30 darabhoz:

Elkészítése:

A cukrot kimérjük, majd egy világos aljú edényben közepes lángon lassan megkaramellizáljuk, vagyis megvárjuk, míg teljesen elolvad, és aranybarnává válik. Nem szabad megkeverni, piszkálni! Akkora edényt célszerű választani, amiben jól elterül a cukor, és nem vastagabb, mint 2-3 mm.. Amikor a cukor karamellizálódott, félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és a tejszínt. Vigyázzunk! Prüszköl, fröcsög! Hozzáadunk még 1 evőkanál vizet is, majd visszatesszük a lángra, és hagyjuk, hogy feloldódjon a cukor, akkor lezárjuk a tűzhelyet.. Hagyjuk kissé kihűlni, majd belekeverjük a darált kekszet. Éppen annyit, hogy jól formázható masszát kapjunk.. A masszából 1 cm átmérőjű kígyókat készítünk, és késsel 3-3,5 cm hosszú darabokat vágunk belőle. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk, ebbe mártjuk bele a karamelles szaloncukrokat, majd sütőpapírral bélelt tányérra ültetjük őket. Hűtőbe tesszük minimum 2 órára, majd egyenként szép papírba csomagoljuk.

Címkék: ,
Tovább a blogra »