Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karamell-sodó 1914

Karamell-sodó

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 kávéskanál liszt
  • 5 dkg cukor

Elkészítése:

10 dkg cukrot víz nélkül pirítunk, és ha barnul, felöntjük 4 dl forralt tejjel és kavarjuk addig, míg a cukor egészen feloldódott benne. 5 tojássárgáját, kávéskanálnyi liszt és 5 dkg cukorral elkeverünk, hozzáöntjük a tejet és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!