Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hab-kása 1914

Hab-kása

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 3 nagy evőkanál barackbefőtt
  • kevés citromlé
  • legalább 4-5 tojásfehérje
  • vaj

Elkészítése:

Ennél is értékesíthetjük a tojásfehérjét, ha összegyűlt egy néhány.

Két fehérjét elkeverünk nagyon habosra 10 dkg cukor, 3 nagy evőkanál barackbefőtt és egy kevés citromlével, a többit legalább 4-5 fehérjét kemény habbá verve, hozzátesszük, és jól elvegyítjük. Ezután az egészet egy erre alkalmas tálba tesszük, melyet vajjal kikentünk, magosra alakítjuk, keménypapír, vagy kártyával elsimítjuk, és sütőben barnásra sütjük körülbelül fél óráig. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!