Hab-kása
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 3 nagy evőkanál barackbefőtt
- kevés citromlé
- legalább 4-5 tojásfehérje
- vaj
Elkészítése:
Ennél is értékesíthetjük a tojásfehérjét, ha összegyűlt egy néhány.
Két fehérjét elkeverünk nagyon habosra 10 dkg cukor, 3 nagy evőkanál barackbefőtt és egy kevés citromlével, a többit legalább 4-5 fehérjét kemény habbá verve, hozzátesszük, és jól elvegyítjük. Ezután az egészet egy erre alkalmas tálba tesszük, melyet vajjal kikentünk, magosra alakítjuk, keménypapír, vagy kártyával elsimítjuk, és sütőben barnásra sütjük körülbelül fél óráig. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: