Gyümölcsös parfé
Hozzávalók:
- 4 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- csipet só
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 25 dkg bármilyen idénygyümölcs
- 1 evőkanál zselatinpor.
Elkészítése:
A megtisztított, kimagozott és darabokra vágott gyümölcsöt turmixgép poharában pépesre keverem. A tejfölt összekeverem a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, majd a sóval ízesítve belekeverem a gyümölcspépet. A zselatint fél dl vízben megáztatom, és folytonos keverés közben feloldom. Ezután belekeverem a tejfölös keverékbe. Folpack fóliával bélelt őzgerincformába töltöm, az alját megütögetem, hogy jól összetömörödjön, vagyis a levegő kimenjen belőle, majd a tetejét is lefedve a mélyhűtőben megfagyasztom. Tálalás előtt a fóliát lehúzva róla, forró vízbe mártott késsel felszeletelem.
Elkészítési ideje (fagyasztás nélkül): kb. 25 perc.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: