Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcsös parfé

Gyümölcsös parfé

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 25 dkg bármilyen idénygyümölcs
  • 1 evőkanál zselatinpor.

Elkészítése:

A megtisztított, kimagozott és darabokra vágott gyümölcsöt turmixgép poharában pépesre keverem. A tejfölt összekeverem a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, majd a sóval ízesítve belekeverem a gyümölcspépet. A zselatint fél dl vízben megáztatom, és folytonos keverés közben feloldom. Ezután belekeverem a tejfölös keverékbe. Folpack fóliával bélelt őzgerincformába töltöm, az alját megütögetem, hogy jól összetömörödjön, vagyis a levegő kimenjen belőle, majd a tetejét is lefedve a mélyhűtőben megfagyasztom. Tálalás előtt a fóliát lehúzva róla, forró vízbe mártott késsel felszeletelem.

Elkészítési ideje (fagyasztás nélkül): kb. 25 perc.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!