Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcsjoghurt parfé

Gyümölcsjoghurt parfé

Hozzávalók:

  • 4 dl joghurt
  • 30 dkg tisztított, kimagozott meggy
  • 2 tk folyékony édesítő
  • fél citrom reszelt héja,
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk zselatinpor

ELKÉSZÍTÉSE:

Turmixgép pohárába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítőt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0, 5 dl vizet, és kis lángon, folytonos keverés mellett addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik benne. A joghurtos keverékhez hozzáöntjük a zselatinos vizet, és ismét összekeverjük, majd azonnal betöltjük egy folpackkal bélelt, tetszés szerinti formába. Jó keményre fagyasztjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!