Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyés tekercs

Gesztenyés tekercs

Hozzávalók:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 cl rum
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál kakaó

a krémhez

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cl rum
  • 1 kiskanál kókuszreszelék

a tetejére

  • 10 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, a gesztenyepürét hozzáadjuk, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük, és ráhalmozzuk a kekszes massza felét. Vízbe mártott késsel 20×15 centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is. Hűtőszekrénybe téve kicsit lehűtjük, majd felolvasztjuk a tortabevonó csokoládét, és bevonjuk vele a tekercseket. Hűtőben jól megdermed rajta a csokoládémáz. Sokáig eláll, nagyon finom sütemény.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!