Gesztenyepüré
Hozzávalók:
- 1 kg gesztenye
- kis darab vanília
- 7 dkg cukor
- 21 dkg törött cukor
- 1 evőkanál víz
- karamell, vagy
- 28 dkg vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- ½ liter sűrű tejszín
- cukor
Elkészítése:
1 kg gesztenyét puhára főzünk, kettévágva belsejét kiszedjük, és a szitán áttörjük. Kis darab vaníliát 7 dkg cukorral megtörünk, és a gesztenyéhez szitáljuk. 21 dkg törött cukrot víz nélkül pirítunk, és ha már sárgul és az egész elolvadt egy evő kanál vízzel felöntjük, félre húzva simára elkeverjük és a gesztenyéhez téve azt jól összegyúrjuk. Ha karamell, vagyis égetett cukor nélkül akarjuk csinálni akkor a 28 dkg vaníliás cukrot az áttört gesztenyéhez tesszük és egy tojássárgájával összegyúrjuk, jobban össze áll ha egy kis folyadék jön hozzá. Burgonyatörőn, vagy reszelőn átnyomkodjuk, lapos tálba, koszorú alakba körül rakjuk és közepére 1/2 liter sűrű tejszínből vert, cukrozott habot teszünk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: