Gesztenyebomba
Drága-gyors és finom
Hozzávalók:
- 2 doboz/zacskó babapiskóta,
- 3×20-25 dkg gesztenyemassza,
- 1 OKÉ tejszín (320 ml),
- tej,
- kicsi rum/aroma,
- kakaó,
- cukor,
- margarin
- csokiöntet
Elkészítése:
A piskótát darabonként kicsit beáztatom a rumos tejbe és leteszem egy kb. 25 cm átmérőjű és 15-20 cm magas tálba. Ugyanígy kibélelem az oldalát. Erre jön a tejszínnel simán elkevert gesztenyemassza fele, majd újra piskótasor, aztán a massza másik fele és a tetejére ismét piskóta. Ja, a lényeg, az elején a tálat kibélelem folpack-kal úgy, hogy a szélén még sokat ráhagyok. Ezt a ráhagyást a végén ráhajtogatom a tetejére, ráteszek valamilyen tányért, faalátétet és nehezéknek egy-két tejeszacskót és mehet a hűtőbe egy éjszakára. Másnap kiborítom egy tálra és a csokis banán öntete mehet rá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: