Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyebomba 1

Gesztenyebomba

Drága-gyors és finom

Hozzávalók:

  • 2 doboz/zacskó babapiskóta,
  • 3×20-25 dkg gesztenyemassza,
  • 1 OKÉ tejszín (320 ml),
  • tej,
  • kicsi rum/aroma,
  • kakaó,
  • cukor,
  • margarin
  • csokiöntet

Elkészítése:

A piskótát darabonként kicsit beáztatom a rumos tejbe és leteszem egy kb. 25 cm átmérőjű és 15-20 cm magas tálba. Ugyanígy kibélelem az oldalát. Erre jön a tejszínnel simán elkevert gesztenyemassza fele, majd újra piskótasor, aztán a massza másik fele és a tetejére ismét piskóta. Ja, a lényeg, az elején a tálat kibélelem folpack-kal úgy, hogy a szélén még sokat ráhagyok. Ezt a ráhagyást a végén ráhajtogatom a tetejére, ráteszek valamilyen tányért, faalátétet és nehezéknek egy-két tejeszacskót és mehet a hűtőbe egy éjszakára. Másnap kiborítom egy tálra és a csokis banán öntete mehet rá.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!