Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyealagút 1

Gesztenye alagút

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál narancslekvár – sárgabarackkal is kiváló
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj / margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • kevés rum – elhagyható
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • máz:
  • torta-bevovó

Elkészítése:

Tejbedarát főzünk 3 dltejből és 3 evőkanál búzadarából. Ízesítjük vaníliás cukorral, 3 evőkanál narancslekvárra, majd lehűtjük.

25 dkg gesztenyemasszát összekeverünk 10 dkg vajjal, 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, kevés rummal, és 2 evőkanál kakaóval. Ízesített – kihűtött – búzadarát, végül befedjük a maradék gesztenyével. A hűtőben kifagyasztjuk.

Kiborítjuk egy hosszúkás tálra, és csinosan befedjük csokimázzal. Szépen szeletelhető.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!