Gesztenye alagút
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál narancslekvár – sárgabarackkal is kiváló
- 2 evőkanál cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj / margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- kevés rum – elhagyható
- 1 cs. vaníliás cukor
- máz:
- torta-bevovó
Elkészítése:
Tejbedarát főzünk 3 dltejből és 3 evőkanál búzadarából. Ízesítjük vaníliás cukorral, 3 evőkanál narancslekvárra, majd lehűtjük.
25 dkg gesztenyemasszát összekeverünk 10 dkg vajjal, 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, kevés rummal, és 2 evőkanál kakaóval. Ízesített – kihűtött – búzadarát, végül befedjük a maradék gesztenyével. A hűtőben kifagyasztjuk.
Kiborítjuk egy hosszúkás tálra, és csinosan befedjük csokimázzal. Szépen szeletelhető.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: