Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csokis töltelék

Ostyába vagy akármi másba (tortába)

Csokis töltelék

Hozzávalók:

  •          3 dl tejszín
  •          2 tábla főző étcsokoládé (Katica)
  •          5-10 dkg vaj
  •          ízlés szerint cukor
  •          1-2 ek. főzős, csokoládé pudingpor

Elkészítése:

3 dl tejszínt felforralsz, 2 tábla főző étcsokit beletördelsz(én Katicát szoktam, én nem hűtőben tartom, ezért főleg, most a melegben elég puha volt, így könnyebben elolvadt), és felfőzöd, majd kétszeresére felvered, hagyod kihűlni (hidegvízbe edényestül, majd hűtőbe), ha kihűlt még egyszer felvered, visszarakod a tűzre, és 5-10 dkg vajat beleolvasztasz, ízlés szerint cukrozod. Ha nem elég sűrű, akkor egy kicsi csokiszószt kimersz, beleraksz 1-2 ek. főzős, csokoládé pudingport és belekevered. Ezt rakod az ostya közé, vagy tortába.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!