Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Citrom felfújt 1914

Citrom felfújt

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 8 tojássárgája
  • 14 dkg cukor
  • 2 citrom leve
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 8 tojás keményre vert habja
  • vaj

Elkészítése:

12 dkg vajat, 8 tojássárgáját, 14 dkg cukrot és 2 citrom levét összekavarunk és forró vízzel félig telt lábosban, gőzben, sűrűre főzünk. Félretesszük kihűlni, azután 1 citrom lereszelt héját és 8 tojás keményre vert habját keverjük bele, vajjal kikent tálba tesszük, forró vízzel félig telt edénybe tesszük és a sütőben világos barnára megsütjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!