Besámel-kása
Hozzávalók:
- 7 dkg vaj
- 6 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 tojássárgája
- 6 dkg vaníliás cukor
- 3 tojás kemény habja
- liszt
- cukor
- csokoládé-sodó
Elkészítése:
7 dkg vajat egy lábosban fölolvasztunk, hozzá keverünk 6 dkg lisztet és ha habzik, lassan hozzáöntünk 3 dl tejet, folytonos kavarás mellett főzzük, míg a tészta a lábos falaitól elválik és azután kihűlni hagyjuk. Egymásután ütünk bele 5 tojássárgáját, 6 dkg vaníliás cukrot és utoljára 3 tojás kemény habját. Jól kikent, liszt és cukorral behintett formába töltjük és 3/4 óráig gőzben főzzük. Kiborítva csokoládé-sodóval adjuk az asztalra. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Csokoládé-sodó
Hozzávalók:
- 3 szelet csokoládé
- ½ liter tej
- 4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- kis liszt
- vanília
Elkészítése:
3 szelet csokoládét fél liter tejben a tűzhelyen . 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, kis liszt és vaníliához öntjük és folytonos kavarás mellett, felfőzzük és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: