Almás-fahéjas tejberizs
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg rizs
- 6 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 1 alma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Előkészítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és háromszoros mennyiségű tejben a cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk.
Elkészítése:
A kókuszreszeléket zsiradék nélkül kissé megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, és húsát apró darabokra vágjuk, vagy lereszeljük. Az almát és a fahéjat a langyos tejberizsbe keverjük, és tálkákba szedjük. A kókuszreszelékkel megszórjuk, és tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 389 kcal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: