Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Almás-fahéjas tejberizs

Almás-fahéjas tejberizs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Előkészítés:

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és háromszoros mennyiségű tejben a cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk.

Elkészítése:

A kókuszreszeléket zsiradék nélkül kissé megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, és húsát apró darabokra vágjuk, vagy lereszeljük. Az almát és a fahéjat a langyos tejberizsbe keverjük, és tálkákba szedjük. A kókuszreszelékkel megszórjuk, és tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc         Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 adag: 389 kcal

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!