Zsemlemorzsás fagylalt
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2,5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 3 közepes tojás
- 2 dl meleg tej
- 4,5 dl tejszínhab
- 0,5 dl konyak
- csokireszelék és ostyarúd a szervírozáshoz
Elkészítése:
A zsemlemorzsát a vajon 5-8 percig állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Amikor elkészült, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a cukor felét, majd félretesszük.
A tojásokat a cukor másik felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet, és egy lábasba leszűrjük. Lassú tűzön főzni kezdjük addig kevergetve, amíg a tejsodó nem kezd sűrűsödni, illetve nem válik el rendesen az edény aljától.
Ekkor vegyük le tűzről és hűtsük le.
Amikor kihűlt, adjuk hozzá a tejszínhabot, a zsemlemorzsát és a konyakot.
Tegyük egy fél órára a fagyasztóba, majd szedjük üvegkehelybe, végül díszítsük reszelt csokival és ostyarúddal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: