Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fahéjas egres fagyi

Fahéjas egres fagyi

HOZZÁVALÓK:

  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg egres
  • 20 dkg porcukor
  • 1 púpozott mk őrölt fahéj
  • csipet só

ELKÉSZÍTÉSE:

Az egrest megtisztítjuk, majd forrásban levő vízbe dobjuk. Az újraforrástól 3 percig főzzük, leszűrjük, turmixgépben 1-2 EK főzőlevél leturmixoljuk, szitán átpasszírozzuk. A gyümölcs velőt vissza a turmixba, a cukorral, sóval, fahéjjal, tejjel habosra keverjük, majd a tejszínt is hozzákeverjük.

Fagyasztás.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!