Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diós ananász sörbet

Diós ananász sörbet

Hozzávalók:

  •          1 db ananászkonzerv
  •          1 ek. méz
  •          2 db tojásfehérje
  •          6 dkg porcukor
  •          10 dkg darált dió
  •          2 dl tejszín
  •          2 dkg vaníliás cukor
  •          2 db narancs

a tálaláshoz

  •          Tokaji Furmint, félédes, minőségi fehérbor

Elkészítése:

Az ananászkonzervet és a mézet botmixer segítségével krémesítjük, a tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot verünk. A tojáshabot és a darált diót hozzákeverjük a gyümölcspéphez, ezután mélyhűtőbe teszzük.

Időnként dermesztés közben keverjük meg a sörbetet, tegyük vissza a mélyhűtőbe, kb. 1 óra alatt kristályosodik meg.

A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot. A sörbetet kehelyben tálaljuk, tejszínnel és narancsszeletekkel díszítjük.

Tokaji Furmint, félédes, minőségi fehérbor illik hozzá

www.lidl.hu

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!