Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo

Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo

Az olasz semifreddo állaga a parfééhoz hasonló, de annál jóval könnyebb, mivel nem tejszínnel, hanem tojáshabbal készül.  Sokszor az „alapot” piskótával, ostyával, gyümölccsel egészítik ki.

Hozzávalók 10-12 szelethez:

  • 20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
  • 4 tojás
  • 10 dkg felezett dió
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg cukor
  • csipet só

Elkészítése:

A tojássárgákat habosítsuk ki a cukorral, öntsük fel a tejjel, majd takarékon, folyamatosan kevergetve melegítsük a krémet, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon!

Törjük kockára a csokoládét, majd keverjük a még meleg tojásos krémhez, hogy felolvadjon. Vágjuk félbe a diót és az aszalt barackot, majd adjuk a csokoládés krémhez. Csipet sóval verjünk kemény habot a tojásfehérjékből. Ha kihűlt a főzött krém, óvatosan elegyítsük a tojásfehérjével. Öntsük a fagylaltalapot őzgerincformába (ha van, akkor szilikonosba), majd tegyük a mélyhűtőbe minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára. Fogyasztás előtt tartsuk 10 percig szobahőmérsékleten, hogy szeletelni tudjuk.

Elkészítés: 45 perc + fagyasztás                                   1 szelet: 209 kcal

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!