Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Epres - pudingos gyümölcstorta

Epres – pudingos gyümölcstorta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 5 ek. liszt
  • 4. ek cukor
  • 2 ek. étolaj
  • fél cs. sütőpor
  • 1 ek. 10 %-os ecet

Töltelék:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 ek. cukor

Tetejére:

  • eper (tetszés szerinti mennyiség)
  • tortazselé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral és az ecetel kemény habbá verem, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatom a liszttel összeszitált sütőport, és fokozatosan hozzáadogatom a tojások sárgáját és az étolajat is. A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntöm, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütöm. A tésztát kihűtöm, majd tálra borítom. Közben elkészítem a pudingot a tasakon jelzett hagyományos módon, és a kihűlt torta mélyedését megtöltöm a langyos krémmel. Miután a puding megszilárdult, ráteszem a félbevágott eperdarabkákat, végül a csomagolás hátoldalán leírtak szerint elkészítem a zselét, és a torta tetejére csorgatom úgy, hogy teljesen befedje a gyümölcsöket. Tálkalás előtt néhány órára hűtőbe teszem. Szerző: Fincsi.hu

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!