dkg |
DIA FAHÉJAS KUGLÓF |
g Ch/100g |
g Ch |
Elkészítése: | |||||
1,20 |
2 |
db | tojás |
0,30 |
0,36 |
A vajat cukorral, vanílincukorral, tojásokkal, rummal, és a fahéjjal elkeverjük. Óvatosan hozzáadjuk sütőporral elkevert lisztet. A mazsolát és a mandulát is hozzáadjuk, a tésztát egy kivajazott formába öntjük. A sütés után hagyjuk a kuglófot hagyjuk kihűlni. A vaníliás cukorral megszórva tálaljuk. | |||
2,50 |
25 |
dkg | vaj |
0,50 |
1,25 |
||||
0,25 |
2,5 |
dkg | Sweettab por |
85,00 |
21,25 |
||||
0,10 |
1 |
dkg | vanílincukor |
99,99 |
10,00 |
||||
0,02 |
0,02 |
dl | rum |
0,00 |
0,00 |
||||
0,14 |
1,4 |
dkg | fahéj |
0,00 |
0,00 |
||||
0,30 |
3 |
dkg | kakaópor |
32,40 |
9,72 |
Sütési hőmérséklet: | |||
2,50 |
25 |
dkg | tönköly búzaliszt |
67,80 |
169,50 |
Elektromos sütő: 160-180oC, előmelegít | |||
0,24 |
2,4 |
dkg | sütőpor |
2,60 |
0,62 |
Légkeveréses sütő: 150oC, előmelegítve | |||
1,00 |
10 |
dkg | dia baracklekvár |
27,00 |
27,00 |
Gáz sütő: 2. fokozat, előmelegítve | |||
2,00 |
20 |
dkg | mazsola |
65,00 |
130,00 |
Sütési idő: | |||
1,25 |
12,5 |
dkg | mandula |
6,80 |
8,50 |
kb. 85-95 perc, a forma nagyságától függ | |||
11,50 |
össz 10 dkg |
össz g Ch |
378,20 |
||||||
115,00 |
dkg/db |
g/10 dkg |
32,89 |
||||||
DrOetker nyomán |
1 |
adag |
g Ch/db |
378,20 |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: