Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Nutellás desszert

Nutellás

Hozzávalók:

  • 1/2 dl rum
  • kb. 2 dl baracklekvár
  • kb. 1 dl víz
  • babapiskóták
  • 400 gr-os Nutella
  • kb.3 dl tejszín
  • 2 db narancs
  • tejszínhab
  • egy kis dióreszelék

Elkészítése:

1/2 dl rum, kb. 2 dl baracklekvár kb. 1 dl vízzel összekevered (esetleg turmixban) és baba-piskótákat áztatsz bele. Egy 400gr-os Nutellát összekevertem kb. 3 dl tejszínnel, ha melegíted egy kicsit mikróban akkor könnyebben keveredik. 2 db narancsot kockáztam és ezt rétegeztem. Először a babapiskóta utána a krém és a narancs és így tovább. A hűtőbe volt egy napig és utána sikerült kifordítanom egy tálra és leöntöttem Nutellás-tejszínes krémmel, utána tejszínhabbal díszítettem, lehet egy kis dióreszeléket a rétegek közé rakni és még finomabb lesz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!