Mákos bejgli candidiasoknak
Hozzávalók: 2 rúdhoz:
Tészta
- 25 dkg tönkölybúzaliszt
- 12 dkg sárgarépa
- 1,5 dl víz
- fél dl étolaj
- 1 kávéskanál őrölt kardámom
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál gyömbérpor
- fél kávéskanál szódabikarbóna.
Töltelek
- 25 dkg alma
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg magozott meggy
- 1/2 citrom
- 4 teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
A sárgarépát reszelje le finomra egy tormareszelő segítségével. Körülbelül 1 dl vizet melegítsen forróra, és keverje bele a szódabikarbónát. Adja a vizet a sárgarépához, majd keverje hozzá a lisztet is. Ízesítse a fűszerekkel, öntse hozzá a maradék langyos vizet és az olajat. Gyúrjon belőle lágy tésztát és tegye félre egy óra hosszáig. Amíg a tészta pihen, készítse el a tölteléket! Hámozza meg és reszelje le az almát, amihez rögtön csöpögtesse hozzá a fél citrom kifacsart levet, különben megbarnul. A mákot keverje össze a fahéjjal. Az elkészült tésztát és a tölteléket is ossza két egyenlő részre. Egy alufólia-csíkot hintsen meg kevés liszttel, majd a tésztát nyújtsa ki rajta egyenletesen vékonyra. Hintse meg a fahéjas darált mákkal, majd szórja meg a reszelt almával és a magozott meggyel is. Az alufólia segítségével ügyesen tekerje fel úgy, hogy fólia ne kerüljön a tészta belsejébe. Fóliával együtt tegye egy tepsibe. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül húsz percig süsse.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: