Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mákos bejgli (7) candidiasoknak

Mákos bejgli candidiasoknak

Hozzávalók:  2 rúdhoz:

Tészta

  • 25 dkg tönkölybúzaliszt
  • 12 dkg sárgarépa
  • 1,5 dl víz
  • fél dl étolaj
  • 1 kávéskanál őrölt kardámom
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna.

Töltelek

  • 25 dkg alma
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg magozott meggy
  • 1/2 citrom
  • 4 teáskanál őrölt fahéj.

Elkészítése:

A sárgarépát reszelje le finomra egy tormareszelő segítségével. Körülbelül 1 dl vizet melegítsen forróra, és keverje bele a szódabikarbónát. Adja a vizet a sárgarépához, majd keverje hozzá a lisztet is. Ízesítse a fűszerekkel, öntse hozzá a maradék langyos vizet és az olajat. Gyúrjon belőle lágy tésztát és tegye félre egy óra hosszáig. Amíg a tészta pihen, készítse el a tölteléket! Hámozza meg és reszelje le az almát, amihez rögtön csöpögtesse hozzá a fél citrom kifacsart levet, különben megbarnul. A mákot keverje össze a fahéjjal. Az elkészült tésztát és a tölteléket is ossza két egyenlő részre. Egy alufólia-csíkot hintsen meg kevés liszttel, majd a tésztát nyújtsa ki rajta egyenletesen vékonyra. Hintse meg a fahéjas darált mákkal, majd szórja meg a reszelt almával és a magozott meggyel is. Az alufólia segítségével ügyesen tekerje fel úgy, hogy fólia ne kerüljön a tészta belsejébe. Fóliával együtt tegye egy tepsibe. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül húsz percig süsse.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!