Gesztenyés bejgli
Hozzávalók: 3 rúdra való
- 1 doboz mirelit pozsonyi tészta,
- 50 dkg mirelit gesztenyemassza,
- 2 dl kimagozott meggybefőtt,
- 1 dl tej,
- 1 dl meggybefőttlé,
- 2 tojásfehérje,
- kevés liszt.
Elkészítése:
A felengedett tésztát három egyforma darabra vágjuk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk az egyik darabot, és megkenjük a töltelék egyharmadával, majd szorosan feltekerjük. Két végét összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle. Sütőlemezre rakjuk. A másik két rudat ugyanígy készítjük el. A töltelékhez a felengedett gesztenyemasszát a tejjel és a meggylével kenhetőre lazítjuk, hozzátesszük az apróra vágott meggyet. A sütőlemezre helyezett bejglirudakat a felvert tojásfehérjével bekenjük, és egy órán keresztül pihentetjük a tetejét. Villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben képződött gőz ne feszíthesse szét a süteményt. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon szép pirosbarnára megsütjük. A sütőlemezen hagyjuk kihűlni, azután alufóliába csomagoljuk, lehetőleg egyenként. Hűvös kamrában vagy hűtőszekrény legkevésbé hideg polcán két-három hétig biztonságosan eláll. A mélyhűtőben is tárolható, akkor fogyasztás előtt két órával szükséges kivenni és még félfagyosan felszeletelni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: