Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Bejgli töltelék variációk (3)

Máktöltelék:

Hozzávalók:

  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dl víz
  • 40 mák
  • 5 dkg mazsola
  • kevés reszelt citromhéj
  • (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék)

Elkészítése:

6 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék).

Diótöltelék:

Hozzávalók:

  • 22 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 40 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj
  • 4 dkg zsemlemorzsa, vagy búzacsíra

Elkészítése:

22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és az őrölt dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat, és 4 dkg zsemlemorzsát, vagy búzacsírát.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!