Máktöltelék:
Hozzávalók:
- 6 dkg cukor
- 2,5 dl víz
- 40 mák
- 5 dkg mazsola
- kevés reszelt citromhéj
- (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék)
Elkészítése:
6 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék).
Diótöltelék:
Hozzávalók:
- 22 dkg cukor
- 2 dl víz
- 40 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
- 4 dkg zsemlemorzsa, vagy búzacsíra
Elkészítése:
22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és az őrölt dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat, és 4 dkg zsemlemorzsát, vagy búzacsírát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: