Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zöldparadicsom dzsem

Zöldparadicsom dzsem

Hozzávalók:

A zöld szín nem haragszodot, nem a teljesen éretlen paradicsomot jelenti, hanem azt az érés előtti állapotot, amikor a bogyók zöld színe már világosodni kezd.

  • 5 kg kemény zöld paradicsom
  • ecet
  • 4 kg cukor
  • citromhéj
  • fél rúd vanília

Elkésztése:

A kemény zöld paradicsomot metéltre vágunk, majd gyenge ecetes, fövő vízbe dobjuk. Felforrás után azonnal kiszedjük, majd ha kihűlt, enyhén kinyomkodjuk. 4 kg cukorból és 8 dl vízből szirupot főzünk. Az ízesítéshez citromhéjat és fél rúd vaníliát használhatunk. Az ecetes vízből kiszedett, kinyomkodott paradicsomot a szirupba rakjuk, és addig főzzük, míg üvegesedni nem kezd. Ekkor levesszük, és másnapig állni hagyjuk. Másnap lassan melegítve ismét felfőzzük. A főzést addig folytatjuk, amíg a gyümölcs szép áttetsző, üveges nem lesz. Ezután üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!