Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zöld paradicsom chutney

Zöld paradicsom chutney

Hozzávalók:

  • 1,75 kg zöld paradicsom
  • 50 dkg hámozott, kimagozott savanyu alma
  • 40 dkg felaprított vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál savanyúság fűszer
  • 6 dl borecet
  • 45 dkg cukor

Elkészítése:

Nagyobb lábosba tesszük a paradicsomot, az almát, a hagymát és a fokhagymát. Megsózzuk, összekeverjük. A fűszerkeveréket teatojásban vagy gézbe kötve tesszük hozzá, így könnyű lesz kivenni.

Beleöntjük az ecet felét és felforraljuk, majd kis lángra téve, kevergetve egy órán át főzzük, amíg besűrűsödik. A cukrot feloldjuk a többi ecetben és a csatnihoz öntjük. Kevergetve meg egy órát főzzük.

Kivesszük a fűszereket. Kisebb üvegekbe kanalazzuk a csatnit, légmentesen lezárjuk, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Legálabb egy hónapig hagyjuk érni felbontás előtt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!