Zöld paradicsom chutney
Hozzávalók:
- 1,75 kg zöld paradicsom
- 50 dkg hámozott, kimagozott savanyu alma
- 40 dkg felaprított vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 3 evőkanál savanyúság fűszer
- 6 dl borecet
- 45 dkg cukor
Elkészítése:
Nagyobb lábosba tesszük a paradicsomot, az almát, a hagymát és a fokhagymát. Megsózzuk, összekeverjük. A fűszerkeveréket teatojásban vagy gézbe kötve tesszük hozzá, így könnyű lesz kivenni.
Beleöntjük az ecet felét és felforraljuk, majd kis lángra téve, kevergetve egy órán át főzzük, amíg besűrűsödik. A cukrot feloldjuk a többi ecetben és a csatnihoz öntjük. Kevergetve meg egy órát főzzük.
Kivesszük a fűszereket. Kisebb üvegekbe kanalazzuk a csatnit, légmentesen lezárjuk, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Legálabb egy hónapig hagyjuk érni felbontás előtt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: