Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zöld mandula cukorban 1914

Zöld mandula cukorban

Hozzávalók:

  • gyenge. hamvaszöld mandula
  • kis szódabikarbonát
  • gyenge ecetes víz
  • 1 kg mandulához ¾ kg cukor

Elkészítése:

Ez úgyszólván az első gyümölcs mit tavasszal befőzünk. A gyenge. hamvaszöld mandulát beletesszük egy lábos forró vízbe, melybe előbb egy kis szódabikarbonát oldottunk fel és abban addig főzzük, míg a külső hamvas héját ledörzsölhetjük. Akkor leszűrjük tiszta ruhával mindegyiket ledörzsölve hideg vízbe dobjuk és azután réz üstbe, gyenge ecetes vízben is főzzük még, és szitára rakjuk. Egy kg mandulához 3/4 kg cukrot sűrűre főzünk, a mandulát üvegekbe rakva a cukorral leöntjük, bekötve gőzben főzzük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!