Zöld mandula cukorban
Hozzávalók:
- gyenge. hamvaszöld mandula
- kis szódabikarbonát
- gyenge ecetes víz
- 1 kg mandulához ¾ kg cukor
Elkészítése:
Ez úgyszólván az első gyümölcs mit tavasszal befőzünk. A gyenge. hamvaszöld mandulát beletesszük egy lábos forró vízbe, melybe előbb egy kis szódabikarbonát oldottunk fel és abban addig főzzük, míg a külső hamvas héját ledörzsölhetjük. Akkor leszűrjük tiszta ruhával mindegyiket ledörzsölve hideg vízbe dobjuk és azután réz üstbe, gyenge ecetes vízben is főzzük még, és szitára rakjuk. Egy kg mandulához 3/4 kg cukrot sűrűre főzünk, a mandulát üvegekbe rakva a cukorral leöntjük, bekötve gőzben főzzük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: