Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Vegyes befőtt 1914

Vegyes befőtt

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 1 kg fekete cseresznye
  • ¾  kg törött cukor
  • ½ kg szamóca
  • ½ kg málna
  • ½ kg ribizli
  • még ½  kg törött cukor

Elkészítése:                  

Meggyet és fekete cseresznyét 1-1 kg-t kimagozva cseréplábosban kissé főzzünk, előbb cukor nélkül, azután ha a leve már befőtt, hozzáteszünk 3/4 kg törött cukrot és ezzel 1/4 óráig főzzük. Szamócát, málnát, ribizlit, mindegyikből 1/2 kg-t, a ribizlit áttörve, hozzátesszük a meggy és cseresznyéhez, úgyszintén még 1/2 kg törött cukrot és azután még az egészet együtt 15-20 percig főzzük folytonos kavarás mellett. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!