Vegyes befőtt
Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 1 kg fekete cseresznye
- ¾ kg törött cukor
- ½ kg szamóca
- ½ kg málna
- ½ kg ribizli
- még ½ kg törött cukor
Elkészítése:
Meggyet és fekete cseresznyét 1-1 kg-t kimagozva cseréplábosban kissé főzzünk, előbb cukor nélkül, azután ha a leve már befőtt, hozzáteszünk 3/4 kg törött cukrot és ezzel 1/4 óráig főzzük. Szamócát, málnát, ribizlit, mindegyikből 1/2 kg-t, a ribizlit áttörve, hozzátesszük a meggy és cseresznyéhez, úgyszintén még 1/2 kg törött cukrot és azután még az egészet együtt 15-20 percig főzzük folytonos kavarás mellett. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: