Szilva-nektarin-kivi lekvár
Hozzávalók:
-
50 dkg szilva
-
30 dkg nektarin
-
20 dkg kivi (mindegyiket előkészítve mérjük le)
-
1 tasak citromsav
-
1 tasak zselírozó cukor speciál 2:1
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjük, a magot eltávolítjuk és a gyümölcsöt apróra vágjuk, majd lemérünk 50 dkg-ot. A nektarint megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk és a gyümölcsöt apróra vágjuk, majd 30 dkg-ot lemérünk. A kivit meghámozzuk, apróra vágjuk, és 20 dkg-ot lemérünk.
Elkészítése:
A gyümölcsöket és a citromsavat egy főzőedénybe tesszük és a zselírozó cukorral jól elkeverjük. Folytonos keverés mellett erős lángon felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal üvegekbe töltjük. Az üveget lezárjuk és legalább 5 perce fejre állítjuk.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: