Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szilva-nektarin-kivi lekvár

Szilva-nektarin-kivi lekvár

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 30 dkg nektarin
  • 20 dkg kivi (mindegyiket előkészítve mérjük le)
  • 1 tasak citromsav
  • 1 tasak zselírozó cukor speciál 2:1

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjük, a magot eltávolítjuk és a gyümölcsöt apróra vágjuk, majd lemérünk 50 dkg-ot. A nektarint megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk és a gyümölcsöt apróra vágjuk, majd 30 dkg-ot lemérünk. A kivit meghámozzuk, apróra vágjuk, és 20 dkg-ot lemérünk.

Elkészítése:

A gyümölcsöket és a citromsavat egy főzőedénybe tesszük és a zselírozó cukorral jól elkeverjük. Folytonos keverés mellett erős lángon felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal üvegekbe töltjük. Az üveget lezárjuk és legalább 5 perce fejre állítjuk.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!