Sült kápia paprika télire
Hozzávalók:
- kápia paprika (1 kg-ból nagyjából 270 ml-es üvegre való mennyiség lesz)
- néhány gerezd fokhagyma
- olívaolaj (kb. 1-2 dl)
Elkészítése:
Mossuk meg a paprikákat, és sütőlemezre fektetve nagy lángon süssük meg! Sütés közben forgassuk meg néhányszor, akkor lesz jó, ha néhol barnul és felhólyagosodik (kb. 40 perc). Tegyük egy öblös tálba, és takarjuk le fóliával. Néhány percnyi pihentetés után a héja könnyedén lejön. Szedjük ki a paprika csumáját is! A megsült paprikákat tegyük kisebb üvegekbe, és néhány réteg közé rakjunk megtisztított fokhagymagerezdeket. A paprikát kanállal nyomkodjuk le, hogy a levegő kijöjjön az üvegből. Tetejére öntsünk annyi olívaolajat, amennyi légmentesen lezárja. Zárjuk le az üveget és tegyük a kamra polcára. NLC/Gasztro
Tipp: A megsült paprikát eltehetjük úgy is, ha lefagyasztjuk: felszeletelve csomagoljuk kisebb adagokba, tárolódobozba vagy fagyasztózacskóba szétosztva, és már mehet is a mélyhűtőbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: