Sárgabarackíz – hozzáadott cukor nélkül
Hozzávalók:
- barack
- 55 ml Polisweet minden kilogramm barackra
- üvegenként csipetnyi (szalicil) tartósítószer
Elkészítése:
A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az édesítőszert, és még egyszer felforraljuk. A masszát forrón üvegekbe töltjük, minden üveg tetejére csipetnyi tartósítószert teszünk, lekötjük, és száraz gőzben kigőzöljük. Pelle Józsefné: Összegyűjtött receptjei
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: