Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sárga-, vagy görögdinnye cukorban 1914

Sárga-, vagy görögdinnye cukorban

Hozzávalók:

  • vastag héjú hámozott dinnyék
  • gyenge ecetes
  • 1 kg dinnyéhez 1 kg cukor
  • vékony citromszeletek vagy kis vanília

Elkészítése:

Vastag héjú hámozott dinnyékből egyforma darabokat vágva azt gyenge ecetes vízben 1/4 órán át állni hagyjuk. Kiszedve onnan, egy-kétszer felforraljuk, és szitára rakjuk. Továbbá úgy járunk el, mint bármely más cukorgyümölcsnél, kg-ra – kg-t veszünk és 3 nap egymás után felfőzzük a cukrot, íznek tetszés szerint vékony citromszeleteket, vagy kis vaníliát főzve a cukorral. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!