Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Relish provanszi módra

Relish provanszi módra

Hozzávalók:

  • 10 dkg piros paprika (nagy darab)
  • 10 dkg zöld paprika (nagy darab)
  • 10 dkg sárga paprika (nagy darab)
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg padlizsán
  • 20 dkg cukkíni (mindet előkészítve mérjük le)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2,5 dl (1/4 l) fehérbor
  • ½ fehérborecet
  • ½ tasak (25 dkg) zselírozócukor speciál (2:1)
  • cayenne bors
  • kakukkfű

Elkészítése:

A piros, a zöld és a sárga paprikát félbe vágjuk, a magokat és az ereit eltávolítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és felkockázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, a szárrészt kivágjuk, a húsát felkockázzuk, és 30 dkg-ot lemérünk. A padlizsánt megmossuk, lecsöpögtetjük, a végeit levágjuk, apróra feldaraboljuk, és 20 dkg-ot lemérünk. A cukkínit megmossuk, lecsöpögtetjük, a végeit levágjuk, apróra feldaraboljuk, és 20 dkg-ot lemérünk. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón átnyomjuk. Kimérünk 2,5 dl fehérbort és ½ dl fehérborecetet.

Minden hozzávalót egy főzőedénybe teszünk, kevergetve felforraljuk és 5 percig forrni hagyjuk, miközben néha megkeverjük. A főzetet a fűszerekkel ízesítjük és azonnal üvegekbe töltjük és jól lezárjuk. Legalább 5 percig fejjel lefelé állni hagyjuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!