Relish provanszi módra
Hozzávalók:
- 10 dkg piros paprika (nagy darab)
- 10 dkg zöld paprika (nagy darab)
- 10 dkg sárga paprika (nagy darab)
- 30 dkg paradicsom
- 20 dkg padlizsán
- 20 dkg cukkíni (mindet előkészítve mérjük le)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2,5 dl (1/4 l) fehérbor
- ½ fehérborecet
- ½ tasak (25 dkg) zselírozócukor speciál (2:1)
- só
- cayenne bors
- kakukkfű
Elkészítése:
A piros, a zöld és a sárga paprikát félbe vágjuk, a magokat és az ereit eltávolítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és felkockázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, a szárrészt kivágjuk, a húsát felkockázzuk, és 30 dkg-ot lemérünk. A padlizsánt megmossuk, lecsöpögtetjük, a végeit levágjuk, apróra feldaraboljuk, és 20 dkg-ot lemérünk. A cukkínit megmossuk, lecsöpögtetjük, a végeit levágjuk, apróra feldaraboljuk, és 20 dkg-ot lemérünk. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón átnyomjuk. Kimérünk 2,5 dl fehérbort és ½ dl fehérborecetet.
Minden hozzávalót egy főzőedénybe teszünk, kevergetve felforraljuk és 5 percig forrni hagyjuk, miközben néha megkeverjük. A főzetet a fűszerekkel ízesítjük és azonnal üvegekbe töltjük és jól lezárjuk. Legalább 5 percig fejjel lefelé állni hagyjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: