Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsomlekvár

Paradicsomlekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom,
  • 18 dkg cukor,
  • 1 citrom héja és leve,
  • 1 chili paprika,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • 1 teáskanál őrölt római kömény,
  • 2 darab csillagánizs,
  • 1 teáskanál só

Elkészítése:

A megmosott paradicsomok csumáját kivágjuk (aki szeretné, eltávolíthatja a héját), feldaraboljuk, majd a cukorral és a fűszerekkel addig főzzük, míg jól be nem sűrűsödik. A csillagánizst kivesszük belőle, leturmixoljuk, és még forrón, sterilizált üvegekbe töltjük.

Tipp: Kevés reszelt gyömbérrel még pikánsabbá tehetjük! Recept: Ugrai-Nagy Tünde – Ízbolygó – wwww.izbolygo.hu

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!