Paradicsomlekvár
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom,
- 18 dkg cukor,
- 1 citrom héja és leve,
- 1 chili paprika,
- 1 teáskanál őrölt fahéj,
- 1 teáskanál őrölt római kömény,
- 2 darab csillagánizs,
- 1 teáskanál só
Elkészítése:
A megmosott paradicsomok csumáját kivágjuk (aki szeretné, eltávolíthatja a héját), feldaraboljuk, majd a cukorral és a fűszerekkel addig főzzük, míg jól be nem sűrűsödik. A csillagánizst kivesszük belőle, leturmixoljuk, és még forrón, sterilizált üvegekbe töltjük.
Tipp: Kevés reszelt gyömbérrel még pikánsabbá tehetjük! Recept: Ugrai-Nagy Tünde – Ízbolygó – wwww.izbolygo.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: