Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsom tartósítása másképpen 1914

Paradicsom másképpen

Hozzávalók:

  • paradicsom

Elkészítése:

A tűzhelyre teszünk két nagy lábos vizet és azután folyton forrni hagyjuk. A megmosott, tiszta paradicsomból mindig annyit teszünk a forró vízbe, amennyi jól forrhat benne. Ha egy párszor fölforrt a paradicsommal és látszik, hogy keresztül főtt, szűrő kanállal egy nagy deszkára szedjük ki, melyet már előbb kicsit rézsut állítottunk egy asztalra, vagy két székre, hogy minden víz lecsuroghasson a paradicsomról. Ha annyira kihűlt, hogy passzírozni lehet, átpasszírozzuk, üvegekbe töltve bekötjük és másfél órát főzzük gőzben. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!