Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsom befőzése 1914

Paradicsom befőzése

Hozzávalók:

  • paradicsom

Elkészítése:

A paradicsomot megmosva, üstbe, vagy más alkalmas edénybe kissé szétdarabolva beletesszük és gyakori kavarás mellett addig főzzük, míg a paradicsomról a héja egész leválik és összesodródik. Ha rézüstbe főztük rögtön más edénybe kell átönteni, mert ha forrás nélkül csak áll benne a paradicsom, könnyen megkeseredik. Azután átpasszírozzuk és üvegekbe töltve, jól lekötjük dunst papírossal, egy jó órát hagyjuk gőzbe főni és letakarva másnapig a vízben hagyjuk. Ha szurkolni akarjuk az üvegeket, akkor nem kell gőzbe főzni, hanem az átpasszírozott paradicsomot még egyszer felfőzzük és forrón tesszük forró üvegekbe, bedugaszoljuk és leszurkoljuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!