Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Nagydobosi sütőtökbefőtt

Nagydobosi sütőtökbefőtt

Hozzávalók:

  • sütőtök
  • literenként 3 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • fél mokkáskanál citromsav vagy evőkanálnyi citromlé
  • víz
  • csipetnyi nátrium-benzoát
  • kevés szegfűszeg vagy alma

Elkészítése:

A sütőtököt meghámozzuk, kimagvaljuk, a húsát diónyi kockákra vágjuk és literenként 3 evőkanál cukorral, csipetnyi sóval, fél mokkáskanál citromsavval, vagy evőkanálnyi citromlével, ízesített vízben megfőzzük. Tisztára mosott befőttes üvegekbe töltjük és a tetejükre csipetnyi nátrium-benzoátot szórunk. Az üvegeket lezárva, száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Ha frissen tálaljuk, akkor tartósítószert nem rakunk bele, hanem 1 óráig jégbe hűtjük. Egy kevés szegfűszeggel is ízesíthetjük, vagy megtisztított cikkekre vágott almával is összekeverhetjük, így az íze még különlegesebb.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!