Nagydobosi sütőtökbefőtt
Hozzávalók:
- sütőtök
- literenként 3 evőkanál cukor
- csipetnyi só
- fél mokkáskanál citromsav vagy evőkanálnyi citromlé
- víz
- csipetnyi nátrium-benzoát
- kevés szegfűszeg vagy alma
Elkészítése:
A sütőtököt meghámozzuk, kimagvaljuk, a húsát diónyi kockákra vágjuk és literenként 3 evőkanál cukorral, csipetnyi sóval, fél mokkáskanál citromsavval, vagy evőkanálnyi citromlével, ízesített vízben megfőzzük. Tisztára mosott befőttes üvegekbe töltjük és a tetejükre csipetnyi nátrium-benzoátot szórunk. Az üvegeket lezárva, száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Ha frissen tálaljuk, akkor tartósítószert nem rakunk bele, hanem 1 óráig jégbe hűtjük. Egy kevés szegfűszeggel is ízesíthetjük, vagy megtisztított cikkekre vágott almával is összekeverhetjük, így az íze még különlegesebb.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: