Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Nagydobosi sütőtök-ivólé

Nagydobosi sütőtök-ivólé

Hozzávalók:

  • 8 liter víz
  • 1 kg cukor
  • 2 kg tök
  • 1 teáskanál citromsav
  • 1 teáskanál nátrium-benzoát

Elkészítése:

8 liter vizet felforralunk 1 kg cukorral. Közben 2 kg meghámozott, kimagozott tököt megfőzünk és péppé turmixoljuk. A forrásban lévő szirupba beletesszük a tökpépet, és újra forraljuk. 1 teáskanál citromsavat és ugyanannyi nátrium-benzoátot teszünk bele. Üvegekbe töltjük, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!