Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Matyó szilvalekvár mézzel

Matyó szilvalekvár mézzel

Hozzávalók:

  • érett szilva
  • fél kg gyümölcshöz harminchét dkg méz

Elkészítése:

Az érett szilvát tiszta kendővel egyenként megtörölgetjük, magját eltávolítjuk, s minden víz hozzáadása nélkül puhára főzzük. Miután átpasszíroztuk, megmérjük, és minden fél kg gyümölcshöz harminchét dkg mézet véve addig főzzük – folytonos keverés közt – míg a kanálról és az edénytől kezd a pép leválni. Üvegekbe rakjuk, s ha a tetején hártya képződött, lekötjük, végül pedig tizenöt-húsz percig kigőzöljük. Pető Margit: Matyó konyha

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!