Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Körtekompót

Körtekompót

Hozzávalók:

  • 3 körte
  • 2 dl fehérbor
  • 3 cl vilmoskörte-pálinka
  • 5 dkg cukor
  • 2 rúd vanília
  • egy kis darab fahéjrúd

Elkészítése:

Egy nappal a tálalás előtt készül a kompót.

Kompót:

Ehhez három körtét meghámozunk, kis kockákra vágjuk, edénybe tesszük. Felforralunk két deci fehérbort egy stampedli vilmoskörte-pálinkával, öt deka cukorral, két rúd vaníliával, egy kis darab fahéjrúddal, és leöntjük vele a körtét. Egy napig állni hagyjuk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!